Wednesday, April 24, 2024
Lajme

1.019 student konkurrojnë për 560 indekse të Universitetit të Gjakovës

Universiteti Fehmi Agani logoUniversiteti i Gjakovës, Fehmi Agani në vitin e parë të studimeve, në afatin e parë të konkursit për vitin akademik 2015- 2016, do të regjistrojë 560 studentë të rregullt ndërkohë që për këto vende në tri fakultete, të Edukimit, Filologjik dhe të Mjekësisë,  kanë konkurruar një mijë e 19 student. Edhe kësaj radhe interesimi më i madh ishte për programet e fakultetit të Mjekësisë ku për një indeks konkurruan tre student.

Provimi pranues    u mbajt të hënën ,  ndërkohë që prorektori për çështje të studentëve, Ilir Kelmendi thekson se nga viti në vit po shtohet interesimi i të rinjve për të studiuar në Universitetin e Gjakovës. Sipas tij në afatin e dytë Axhencia për Akreditim do të miratoi edhe sëpaku dy programe të reja nga këto ekzistueset.