Tuesday, April 2, 2024
Gjakova PresssLajmet e shpejta

10 vjet Çarshia e Jupave dhe 70 vjet traditë në hotelieri

carshia-e-jupave
Gjatë kremtimit në Hotel Çarshia e Jupave

Mora shkas këtë përvjetor të Çarshisë së Jupave të çapisë disa fjali për një punë shembull në qytetin tonë, Gjakovën e cila është në kërkim të zhvillimit të turizmit. Kësaj dege të ekonomisë, për të cilën ekspertët thonë se mundë t’ia shohim hajrin si komunë.

E para se ka bukuri natyrore, ka lumenj, brigje, kodra  e pyje.

E dyta se ka një  numër të madh monumentesh kulturore e historike atraktive për vizitorët.

E treta se  ka  traditë të lashtë  të mikpritjes dhe  se ka pasur e ka  hotelierë të zot që dinë ti ofrojnë mysafirëve mikpritjen dhe tryezën tradicionale por edhe atë bashkëkohore.

crashia-e-jupaveNë këto paralele vepron Hotel Çarshia e Jupave tash e një dekadë. Nuk ka organizator, nikoqir apo tjetër kush, që për një ngjarje të rëndësishme shoqërore, politike, kulturore, sportive e tjera  të karakterit ndërkombëtarë  të mos troket  në ambientin atraktiv të Çarshisë së Jupave! Po të vije ndonjë nga personalitetet më të larta të këtyre fushave, nuk e ka lënë pa e vizituar këtë ambient! Artist e sportist me nam kanë përjetuar Gjakovën përmes këtij ambienti ku rrinë bashkë arkitektura e vjetër me dritaret e gdhendura të drurit, strehët e gjata, rrugicën, sofrën…me ambientet bashkëkohore, sallat, dhomat, Venarinë … Ushqimet nga më të ndryshmet, të lezetshme, me bollëk  e  të gërshetuara me specialitete të kësaj zone por edhe me të tjerat. Aty i gjen të gjitha, prandaj kushdo që vjen në Gjakovë, ka qejf ta përjetoi ngrohtësinë e Çarshisë së Jupave. Ata që njëherë vizitojnë këtë kompleks dëshirojnë që sa më shpesh të vijnë në Gjakovë.

carshia-e-jupave-110 vjet nuk janë shumë në këtë punë me Hotel  Çarshia e Jupave. Më parë ishin  shumë vjet në Bahçen e bukur,  që në kujtesën tonë ruhet me nostalgji çdo vizitë. Përpara saj ishte   një rrugëtim tjetër i suksesshëm  70 vjeçar në hotelieri  i  familjes Jupa nga Gjakova,  që po lënë gjurmë në këtë fushë.(z.v. gjakovapress.info)