Tuesday, April 2, 2024
Kulturë

AVI “Ashikët” pjesë e trashëgimisë kulturore shpirtërore

Ansambli Vokalo Instrumental Ashikët nga Gjakova,  me kultivimin e këngëve qytetare,  ka hyrë si pjesë e trashëgimisë kulturore shpirtërore. Këtë e ka bërë të ditur Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sporteve të Kosovës, përkatësisht departamenti i trashëgimisë dhe Qendra Regjionale për Trashëgimi Kulturore në Gjakovë. Kultivimi dhe afirmimi i vlerave muzikore për shumë vite, e kanë bërë grupin Ashikët të hyjë në listën e trashëgimisë kulturore “Sofra Gjakovare”. Udhëheqësi i këtij ansambli, Shefik Pallaska ka thënë se kjo mirënjohje e lartë, do të shërbejë si një nxitje e re për punë akoma më të madhe në muzikën qytetare jo vetëm gjakovare por edhe  gjithëshqiptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *