Wednesday, April 3, 2024
Lajme

Binjakëzohen klubet rotariane Gjakovë, Tetovë, Prishtinë e Keyston

Rrjeti rotarian gjithandej botës është mjaft aktiv ndërkohë që Klubi rotarian Gjakova ka nisur rrugëtimin në mbështetje të komunitetit që në Qershor të vitit 2000 duke shënuar themelimin e klubit të  parë në Kosovë. Pikërisht ky klub gjakovar  është promotor edhe i bashkëpunimeve të reja. Të hënën në mbrëmje ka organizuar ceremoninë e binjakëzimit me klubet rotariane, Dardania të Prishtinës, klubin rotarian të Tetovës dhe Klubin Rotarian Keystone Distrikti 7 mijë e 280.

Blendi Bardhi kryetar i klubit Rotarian Gjakova me këtë rast ka përmendur arritjet e këtij klubi në mbështetje të komunitetit në Gjakovë dhe komunat përreth me pajisje shëndetësore për institucionet shëndetësore , me  kompjuterë për nxënësit e shkollave, pajisje për zjarrfikësit e regjionit e të tjera ndihma. Pasi është nënshkruar solemnisht akti i binjakëzimit, kryetarja e komunës Mimoza Kusari Lila ka përgëzuar rotarianët për aktivitetet e zhvilluara ndërsa ka uruar një bashkëpunim të mirëfilltë mes klubeve të binjakëzuara .

Solemnitetin e binjakëzimit e ka shoqëruar diskutimi për idetë dhe format konkrete të bashkëpunimit për të cilat folën drejtuesit e klubeve mike,  Mazllum Belegu nga Dardania Prishtinë,  Argjent Imeri nga Tetova dhe  Hektor Binishi nga klubi më i ri rotarian Keystone në SHBA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *