Saturday, April 6, 2024
AktualeLajme

Borë në pranverë

Bora 13“Dje,  me mëngë të shkrurtëra e sot me ski”, e kanë komentuar gjendjen  e sotme klimatike shumë gjakovarë. Dje ishte mot me diell, tipik pranveror ndërsa të martën pas një dite me shi të pandërprerë ka filluar të bie borë.

bora 15 prill 14
Gjakovë,- qendra 15 prill 2014, ora 20.30

Bora ka mbuluar qytetin dhe na ka kthyer në një ditë dhe mbrëmje dimri në pranverë. Më së shumti mundë të pësojnë pemët ngase degët janë varur nga pesha e borës.

Rënia e temperaturave të ajrit dhe bora na kanë kujtuar fjalën e urtë popullore: Cungun e madh ruaje në fund… Oxhaqet përsëri kanë filluar të tymojnë…