Wednesday, April 3, 2024
Kulturë

Çmimi tradicional i Mitingut të Poezisë iu nda shkrimtarit  Zija Çela

Me organizim të  Klubit Letrar “Gjon Nikollë Kazazi”, të hënën u mbajt  dita qendrore e Mitingut të  poezisë që është  i 58-ti me radhë.  Kësaj dite i kishin paraprirë veprimtari promovuese të librave të tre krijuesve: Muhamet Rogova, Elona Pozhegu dhe Diellza Berisha që u mbajtën gjatë gjithë muajit. Aktivitet e sotme u mbajtën  në sallën solemne të Pallatit të Kulturës “Asim Vokshi”. Tema e  tribunës qendrore të mitingut  ishte “Promovimi i krijimtarisë në rrjetet sociale”.  Po ashtu  edhe këtë herë në mbrëmjen qendrore lexuan poet nga Kosova, Shqipëria dhe diaspora.

Çmimi tradicional Teki Dervishi iu nda shkrimtarit të mirënjohur Zija Çela për veprën “Thika pa gjak”. Cmimi “Nëna Terezë” që ndahet për poet ndërkombëtarë I takoi  poetit Italian Tante Mafia .

Çmimi për poezinë më të mirë të Mitingut iu nda dy poetëve, Anton Marku për poezinë  “Dita e tetë” dhe Diellza Berishës për poezinë   me titull “Poezia kërkon poet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *