Friday, November 17, 2023
AktualeLajme

Edi fiton të argjenden në Stamboll

edii-1364-x-1913Në Olimpiadën ndërkombëtare të Mjedisit që u mbajt nga 9 deri më 12 maj, në Stamboll të Turqisë  nxënësi gjakovar, Edi Muhaxheri arriti edhe një sukses të madh në fushen e arritjeve shkencore,  në konkurrencën e nxënësve nga 45 shtete të botës. Ai fitoi  medaljen e argjend me projektin mbi mënyrat e rritjes se eficiences së procesit të elektrolizës në 100% mënyrë ekologjike, për të përfituar hidrogjen më shumë, më shpejt dhe më lirë. Arritjet e këtij projekti kontribuojnë  për përfitimin e energjisë.

Edi i shoqëruar nga kolegu i shkolles  Trim Vesvesja  janë nxënës të Kolegjit Mehmet Akif të Gjakovës.

Gjate vitit te kaluar Edi Muhaxheri kishte fituar medaljen e art ne SHBA per arritje ne fushen shkencore te nje Olimpiade te ngjajshme me karakter botëror./gjakovapress.info