Saturday, April 27, 2024
AktualeKulturë

Ekspozitë e Xenit në New York

Video ALBTVUSA- Beqir Sina

Me rastin e shënimit të 10-vjetorit të pavarësisë së Kosovës, fotografët Shkëlzen Rexha-Xeni dhe Arben Llapshtica kanë hapur një ekspozitë me fotografi në Konsullatën e Kosovës në Nju Jork.

Në ekspozitën e titulluar “Breathing new life” janë prezantuar 20 fotografi me motive të ndryshme nga Kosova, përfshirë edhe disa nga qyteti i Gjakovës, ku të pranishmit kanë pasur mundësi të shohin foto me motive nga natyra dhe trashëgimia kulturore dhe fetare e Kosovës.

Fotografi gjakovar Shkelzen Rexha tha se ka qenë dëshirë e tij që të prezantojnë Kosovën në mënyrën më të mirë, ndërsa fotografitë janë shkrepur kryesisht në dekadën e fundit pas shpalljes së pavarësisë.

Më gjërësisht për këtë aktivitet nga raporti i kolegut Beqir Sina nga ALBTVUSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *