Saturday, April 27, 2024
Kulturë

ESAD DUJAKA: KUR KOSOVA DO TË DEL NË SELAMET?

Shoqata e intelektualëve Jakova organizoi promovimin e librit të Esad Dujakes, “Duke pritur ditën D”. Ky libër i dedikohet të gjithë atyre që kanë dhënë jetën për lirinë e Kosovës. “Metamorfoza e njeriut tonë”, është hyrja e këtij libri, i cili pason me ‘Dita ime e Pavarësisë”, ku Dujaka tregon emocionet që i ka sjell kjo ditë e veçantë. “Plagët shqiptare në të dy anët e Drinit”, “Mesjeta politike shqiptare”, “Lufta e paqja”, “Kush i ka gërshërët”, “A është veriu Kosovë”, “Të vjedhim, nëse diçka mbetet”, “Ata janë fajtorë, unë jo”, janë vetëm disa nga titujt e rrëfimeve të Dujakës, që sjell nëpërmjet këtij libri, që ndahet në pesë kapituj.


Publicisti Dujaka tha se:
Libri është një mllef i imi si qytetar i Kosovës por dhe si gazetar për muajt e fundit që në Kosovë , e ka hetuar gjithsecili qytetar i këtij vendi, se punët nuk na shkojnë siç duhet. Prandaj pas 20 viteve zhgënjimi sa po vinte e rritej dhe unë këtu i kam regjistruar edhe me veshë edhe me sy dhe më është mbushur mendja që këto gjëra me i botu. Është gjithë mllef, fillim e mbarim . Ku po shkon kjo anije që e ka emrin Kosovë, çka po ndodh, pse nuk po ec përpara? …(shkrimi plotë në Revisten Gjakovapress 131)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *