Wednesday, April 3, 2024
Aktuale

Filloi mbushja e Liqenit të Radoniqit

Radoniqi-branaKompania Rajonale e Ujësjellësit  Radoniqi  ka bërë me dije se nga dita e djeshme    ka filluar me mbushjen e liqenit me ujë. Liqeni mbushet nga ujërat që vijnë përmes lumit Bistrica. Radoniqi me mbështetjen e Qeverisë së Kosovës  ka  investuar  në ndërtimin e kanalit modern derivues në një gjatësi prej mbi dy kilometra nëpër të cilin kalon uji në liqe pa drojtjen e gërryerjes së dheut dhe llymit që kishte ndodhur me dekada,

Sipas planifikimeve, liqeni  pritet që me kohë  të mbushet në nivelet maksimale  dhe të ketë ujë te mjaftushem për furnizim të mbi 230 mijë banorëve të Gjakovës, Rahovecit dhe të disa fshatrave të Prizrenit. Procesi i mbushjes është duke u relazuar tash e tri vite, thonë zyrtarë të Radoniqit.

Ndryshe  kapaciteti maksimal i Liqenit është 117 milion metra kubë ujë. Gjatësia maksimale e Liqenit është 5 kilometra  kurse gjërsia mbi dy kilometra. Thellësia maksimale në liqenin e Radoniqit  është 61metra.