Monday, June 10, 2024
AktualeKulturë

Filmi I Izer Aliut fitues në ShqipFilmFest

shqip film festival

Ka rënë perdja e Shqip Film Festival që për tri ditë u mbajt në Gjakovë dhe ku u prezantuan 16 filma të metrazhit të shkurtër. Juria dhe organizatori I këtij manifestimi të shtunën në mbrëmje në skenën e shkollës së muzikës Prenk Jakova” shpalli më të mirët. Filmi më I mirë u shpall filmi “The good life, over here,” nga  Izer Aliu, Norvegji.

Ja edhe filmat tjerë dhe cmimet e ndara:
Daja – Ilir Harxhi – Shqipëri- Çmimi special për Enver Petrovcin
E dashura Nita – Alban Zogjani – Kosovë
Përtej – Franc Priska – Shqipëri
Djepi – Berat Safçiu – Kosovë – ÇMIMI FARUK BEGOLLI
Shpresa – Naser Shatrolli – Kosovë (jashtë konkurrencës)
Shpirtra të ngjashëm – Altin Çelmeta – Shqipëri
I jashtëligjshmi – Aldi Karaj – Shqipëri SKENARI MË I MIRË ALDI KARAJ
The good life, ocver here, Izer Aliu, Norvegji- FILMI MË I MIRË-

RIDVAN MUSTAFA- AKTORI MË I MIRË

ARBEN ALIU- AKTORI MË I RI
Heshtja – Bekim Guri – Kosovë
Leksione – Gjergji Karaj – Shqipëri
Vhulmit – Kristinë NrecajREGJIA MË E MIRË

REBECA RUDOLPH- AKTORJA MË E MIRË
Loren – Guxim Klinaku
The killers – Ergys Meta- MIRËNJOHJE E VECANTË
Më në fund në shtëpi – Kreshnik Saraçi
Piano – Xhelal Haliti – Kosovë.