Tuesday, October 3, 2023
KulturëLajme

Filmi shkurter “Nënvetëdija ” vendi parë

besfort berberiFilmbërësit nga Gjakova po arijnë suksese në gara të ndryshme të filmit. Në festivalin Youth Film Fest që u organizua në Prishtinë nga  Këshilli Rinor i Ambasades Amerikane në Kosovë, e ku moren pjesë 16 filma të shkurtër,  vendin e parë  e mori  filmi  me titull “”Nënvetëdija nga Besfort Beberi dhe Butrint Pasha. Fituesi i këtij cmimi Besfort Berberi student i viti të tretë të Fakultetit të Arteve në Prishtinë, tha se filmi bënë fjalë për reflektimin e dhunës në familje tek fëmijët, ndërkohë që roli I fëmiut Zgjim Dana(në foto duke pranuar cmimin) u vlerësua lartë nga publiku dhe juria.

Berberi shtoi se ky ishte një festival  shumë interesant dhe kualitativ sa i përket kinematografisë vendore.  Qëllimi i festivalit ishte  që t’i motivojë të rinjtë nga mosha 18 deri në 30 vjeç që të prodhojnë filma të shkurtër nga 5 deri në 15 minuta rreth Kosovës. “ Kosova ime ” ishte  tema e edicionit të parë të këtij festivali.