Thursday, April 4, 2024
AktualeLajme

Gati për mbjelljen e grurit

mbjelljet-vjeshtore_hdMoti i mirë që po mbretëron këto ditët e fundit ka kthyer në ara prodhuesit bujqësorë. Në Drejtorinë komunale të Bujqësisë thonë se  janë bërë të gjitha përgatitjet për mbjelljet e vjeshtore. Ndërkohë që në disa pjesë të komunës tashmë ka filluar mbjellja e hektarëve të parë me grurë dhe kulturave tjera vjeshtore. Ekspert të bujqësisë këshillojnë prodhuesit bujqësorë se  duhet të kujdesën për kullimin e arave nga uji i tepërt ngase kjo mund të ju krijoj probleme ne të mbjellat e tyre. Ndërsa, disa bujq të rajonit të Dushkajës theksojnë se i kanë bërë të gjitha përgatitjet për mbjellje por që nuk ka mundësi të shtojnë sipërfaqet e arave me grurë e kultura tjera  për mungesë të fondeve.

Mbjelljet vjeshtore  në komunën e Gjakovës pritet të shtrihen në  rreth  4 mijë e 650 hektarë të cilat do të jenë të mbjella me grurë, 13 hektar thekër dhe 20 hektar trokall.(