Saturday, April 6, 2024
Lajme

Gjakovë: 632 raste me Covid, 525 të shëruar dhe 43 raste të vdekjeve

Shënohet rritje e numrit të të infektuarve nga komuna e Gjakovës. Sipas raportit të IKSHPK dje nga komuna e Gjakovës janë konfirmuar 8 raste pozitive me covid 19, në qytet 7 dhe një  në fshatin Rogovë. Nga fillimi,  në muajin Mars e deri më sot në komunën e Gjakovës janë infektuar me Covid 19, gjithsejtë 632 pacient kurse  525 janë të shëruar. Aktualisht në komunën e Gjakovës  janë 64 raste aktive. Gjakova sipas rasteve aktive qëndron në pozitën e katërtë  pas: Prishtinës me 322 raste aktive, Gjilanit 98 raste aktive dhe Prizrenit. Sa i takon bilancit në Gjakovë janë shënuar 43 raste të vdekjeve. 

Sipas raportit të sotëm të Spitalit Isa Grezda në Gjakovë, në repartet e këtij institucioni janë të hospitalizuar 11 pacientë që po trajtohen  për Covid, ndërkohë që  8 pacientë janë të konfirmuar me  Covid-19 Pozitiv. 2 pacientë presin rezultate kurse 1 tjetër   pritet të testohet. Gjendjen më të rënduar e kanë 5 pacientë të cilët janë me oksigjeno terapi, 1 pacientë në respirator  dy të  tjerë me CPAP maskë. Në këtë raport ditor të Spitalit theksohet se me Covid pozitiv janë tre  mjek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *