Friday, November 17, 2023
AktualeLajme

Gushti plot pushues për bregdet

velipoja_beach_8Edhepse muaji gusht ka filluar me mot jo stabil,  për pushuesit që shfrytëzojnë pushimet verore  nuk ka pasur ndikim në kërkesat e tyre për ta shijuar diellin dhe ujin e detit. Kjo hetohet për faktin se edhe këtyre ditëve axhencionet turistike të Gjakovës  kanë mjaft punë për organizimin e udhëtimeve drejtë qendrave turistike. Muaji gusht konsiderohet të jetë piku I interesimit për udhëtime në bregdet, por edhe I çmimeve më të larta të vendosjes.

Çdo mëngjes e mbrëmje nga stacioni i autobusëve në Gjakovë drejtë bregdetit shqiptar, përkatësisht Velipojës, Shëngjinit, Ulqinit, Vlorës e  Sarandës  nisen dhjetëra autobusë. Nuk ka ndonjë të dhënë për numrin e gjakovarëve që udhëtojnë këtyre ditëve drejt bregdetit shqiptarë por ka të dhëna në nivel vendi nga pikat kufitare. Vetëm në periudhën pesëditore të këtij fillim gushti rreth 80 mijë qytetarë nga Kosova rezultojnë të kenë hyrë në Shqipëri