Tuesday, April 2, 2024
Kulturë

Halit Nezaj promovon librin në Gjakovë e Bajram Curr

Gjakove, 11 shtator

Me bashkëorganizim të Shoqatës së Intelektualëve “Jakova” dhe Lidhjes së Historianëve të Kosovës “Ali Hadri”, Dega në Gjakovë, dhe me mbështetje të Komunës së Gjakovës është bërë prmovimi i veprës “Rrugëtimi i përjetësimit të Ali Ibër Nezaj në bronz” të autorit Halit Nezaj. Pas fjalës së hapjes në emër të organizatorëve nga prof. Xhevat Koshi, kryetari i Komunës, Pal Lekaj,  ka folur për shëmbëlltyrën e figurës së Ali Ibër Nezajt, si dhe për autorin e kësaj vepre, Halit Nezajn, duke vlerësuar se është bërë një punë jashtëzakonisht e madhe me ngritjen e shtatores dhe ndriçimit të figurës historike kombëtare Ali Ibër Nezaj. Për veprën kanë folur edhe mr. Muhamet Rogova dhe redaktorët Kastriot Shehdadi dhe Skender Gola, si dhe Shefqet Dinaj, kryetar i Degës së Lidhjes së Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dhe krijuesi Skender R. Hoxha. Autori, Halit Nezaj ka përshëndetur gjithë mbështetësit për ngritjen e shtatores së komandant Ali Ibër Nezajt, me theks të posaçëm institucionet vendore, e në veçanti, kryetarin e Komunës, Pal Lekajn. Gjithashtu, sikurse në vepër, autori ka falënderuar gjithë kontribuesit financiar për çfarë u është shprehur mirënjohës, pasi pa ndihmën e tyre edhe shtatorja do të ishte e pamundur të realizohej.

 

Bajram Curr 8 shttaor ’13

Klubi I shkrimtarëve dhe artistëve Tropoja në Bajram Curr, të dielën(8 shtator ’13) promovoi librin e  , Halit Nezaj  me titull “Rrugëtimi i përjetësimit të Ali Iber Nezajt në bronz”.

Halit NezajAutori ishte Iniciatori për ngritjen e shtatores së Ali Iber Nezajt në Gjakovë dhe në këtë libër ai përmes rrëfimeve, fotove dhe dokumenteve tregon prapaskenat e një pune të gjatë për zbardhjen e figurës së Ali Ibres që nga nismat e mëparshme e deri në finalizimin e projektit që kulmoi tetorin e vitit të kaluar me inaugurimin e shtatores në Gjakovë.

Nezaj ka thënë se ndjen obligim ndaj çdo qytetari dhe mbështetësve moral dhe financiar të këtij projekti që të zbardhë çdo detaj nga puna e tij dhe atyre që u përfshin në të.

Për librin dhe vlerat e tij  folën Muhamet Rogova, Lulzim Logu, Kastriot Shehdadi e Skënder Gola si redaktor të tij.

“Rrugëtimi i përjetësimit të Ali Iber Nezajt në bronz” është vepra e dytë e Halit Nezaj pas “Udhës së ëndrrës së thyer” që e kishte botuar para më shumë se një viti në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë.