Thursday, June 6, 2024
Gjakova PresssSporti

Hendbolli gjakovar dikur

Revista Gjakovapress sivjet po shënon 10 vjetorin e filimit të punës. Brenda faqeve të kesaj reviste janë botuar shumë shkrime me interes për Gjakovën. Për disa muaj në  faqet e Gjakovapress është botuar edhe fejtoni me titull HENDBOLLI GJAKOVAR  (1955-2005) me autor prof. Ismail Berisha. Ky sport dikur kishte aq adhurues të shumtë sa kishte edhe futbolli!

Hendbolli në Gjakovë ka pasur periudha të ndritshme në arritjen e rezultateve kulmore. Është një ndër sportet më cilësore jo vetëm në Gjakovë, por edhe në Kosovë e më gjerë. Kështu, ky krijoj një histori të bujshme sportive dhe shumë të veçantë.    Janë shumë personalitete të shquara të cilët bënë që ky sport të jetë i frytshëm, në të cilin kanë hise shumë breza që nga viti 1955 e gjer tani, “, shkruan prof.Ismail Berisha në librin e tij.

Këtë radhë  po botojmë dy foto nga ky liber:

 

Foto 1:

Gjakovë, më 24.04.1960

Ismail Berisha, Hashim Këpuska, Shani Brahushi, Sami Dana, Muharrem Dana, Fatmir Zhubi, Sami Pozhegu, Qemajl Dulatahu, Fadil Nuqi, Esat Sina dhe Nesim Vala , Trajner:  Ismail Berisha

 

Foto 2: Gjenerata  e sukseseve të mëdha

                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *