Saturday, February 3, 2024
AktualeLajme

I ngritet busti Ali Podrimes

ali podrimjaKomuna e Gjakovës është duke menduar seriozisht që ta ngritë një bust në kujtim dhe nderim të poetit Ali Podrimja. Këtë e ka konfirmuar kryetarja e komunës Mimoza Kusari – Lila, e cila ka thënë se po punohet që kjo të ndodhë me 21 korrik, në përvjetorin e vdekjes së poetit. Sipas saj, tashmë është përzgjedhur lokacioni për vendosjen e kësaj buste, lokacion që ndodhet në afërsi të ish – shkollës Mejtepi Ruxhdie.

“Një këndë i veçantë parku skaj shkollës së muzikës dhe afer  të parës shkollë shqipe në Gjakovë si dhe lumit Krena, që asocon në lumin dhe me krijimtarinë më të pasur letrare që ia ka dedikuar djalit të tij me emrin Lum,   do të jetë i dedikuar për vendosjen e bustit të shkrimtarit të madh Ali Podrimja” ka thënë Kusari Lila e cila thekson se ishte ideja e saj dhe e skulptorit Luan Mulliqi, i cili tashmë edhe e ka punuar bustin,  për nderimin e poetit Podrimja