Tuesday, October 3, 2023
Kulturë

Ismet Peja: “Robi plaket kur donë vet…”

Legjenda e muzikës popullore, këngëtari Ismet Peja, këtë Prill (25 ) mbush 83 vjet dhe poashtu shënon edhe jubileun e 60 të karrierës së tij si interpret I këngës qytetare shqipe. Edhe në këtë moshë, Peja ndjehet mjaftë mirë me shëndet. Ai periudhën e karantinimit,  për shkak  të Koronavirusit po e kalon në Gjakovë, I mbyllur dhe duke respektuar këshillat e ekspertëve të mjekësisë.

“Fillimisht isha te djemtë e mi në Prishtinë, ndërsa tash kam ardhë në Gjakovë dhe si të gjithë po kalojë këto ditë I mbyllur duke ndjekur këshillat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë dhe institucioneve tona shëndetësore. Vetëm në këtë mënyrë mundë ta përballojmë këtë pandemi, “ ka thënë Ismet Peja.

Këtë periudhë Peja po kalon duke shfletuar kujtime nga karriera e tij e gjatë në skenë. Gjithë jeta e tij është e lidhur me skenën, ahengjet, dasmat… pranë publikut që e ka dashur e vazhdon me dashuri ti dëgjojë këngët e tij.

Këngëtari gjakovar, edhe më tej mbahet mirë, me një memorie të shkëlqyer për të rrëfyer eksperiencat e tij në skenë dhe jashtë saj.

Duke qenë mysafir në valët e Radio Gjakovës, permes linjes telefonike, Ismet Peja ka thënë se e ka të gatshëm një projekt të ri muzikor, ndërsa ka përshendetur me një varg të këngës…”Robi nuk plaket kur vjen mosha, robi  plaket kur don vetë…”.

Ai sot është ndjerë I lumtur se nipi tij, dr. Genti Haxhikadrija ka ditëlindjen, ndërsa ka porositur: “Rrini në shtëpi..”(gjakovapress)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *