Wednesday, June 5, 2024
AktualeGjakova PresssLajme

KQZ shpall rezultatet përfundimtare për kryetar komune

zgjedhjet raundui dyteKomisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur të hënen (9 dhjetor 13) rezultatet përfundimtare për Kryetar Komune – Raundi II. Sipas ketyre rezultateve përfundimtare   MIMOZA KUSARI-LILA ka marrë    52.4% apo   25,183 vota ndersa kunderkandidati  PAL LEKAJ ka marrë   47.6% apo   22,890 vota. Sipas këtyre të dhënave të KQZ-së Mimoza Kusari Lila në raundin e dytë ka marrë 2.293 vota më shumë se Pal Lekaj dhe kjo I kamundësuar që për katër vitet e ardhëshme të udhëheq  komunën e Gjakovës.

 Ja edhe statistikat tjera të publikuara nga KQZ

 Numri i votuesve të Regjistruar     107,890

Numri i votuesve të cilët kanë votuar në secilin vendvotm   47,593

Numri i votuesve të cilët kanë votuar jashtë vendvotmit (me

kusht, VPNV dhe me postë )   977

Numri i pranuar i fetëvotmeve të vlefshme   48,073

Numri i fetëvotmeve të pavlefshme   257

Numri i fetëvotmeve të dëmtuara  22