Saturday, September 30, 2023
AktualeLajme

Marrëveshje për projektin madhor të ujërave të zeza

Radoniqi marrveshjaSë shpejti nisë realizimi i projektit madhor për komunën e Gjakovës që ka të bëjë me eliminimin e ujerave te zeza dhe ndërtimin e impiantit . Në kuadër të Bashkëpunimit Financiar Gjerman me Republikën e Kosovës dhe në pajtueshmëri  me Marrëveshjen Financiare  të lidhur mes Republikës së Kosovës, KfW, Sekretariatit Zviceran të Shtetit për Çështje Ekonomike-SECO  dhe KRU Radoniqi, dje pasdite është nënshkruar Marrëveshja për ndërtimin e këtij impianti. Nënshkrimin e  kësaj marrëveshje e bënë përfaqësuesit zviceran, ata  gjerman me kryetaren e komunës Mimoza Kusari Lila dhe kryeshefi Ekzekutiv i Radonqit,  Ismet Ahmeti.

Kjo marrëveshje mundëson financimin e projektit kapital për komunën tonë që është,  eliminimi i ujërave të zeza dhe atmosferike duke përmirësuar infrastrukturën ekzistuese si dhe duke ndërtuar  impiantin e trajtimit të ujërave të zeza.

Ky projekt kap shumën totale prej 16.8 milion € dhe  bashkë-financohet nga KfW me 6 milion €, SECO 7,6 milion dhe komuna e Gjakovës me 3.2 milion euro