Saturday, February 3, 2024
Kulturë

Mbahet Festivali i këngës për fëmijë Lyra Fest

Në skenën e pallatit të kulturës Asim Vokshi në Gjakovë u mbajt Festivali I këngës për fëmijë Lyra fest  me organizim të OJQ Neo Musica nën drejtimin e prof. Kujtim Nushit. Edhe me këtë rast u prezantuan krijues të muzikës për fëmijë dhe vogëlush që interpretuan e që ishin nga të gjitha trevat shqiptare.

Fituesit në LYRA FEST 2023, Kategoria I-rë:

Vendi I – Mjellmë Mehmeti

Vendi II – Bora Salihu

Vendi III – Suna Lota

Çmimi “Lyra Fest 2023” – Mjellmë Mehmeti

Juria e përbërë nga: Mimoza Kurshumlia, Nazmi Aliu, Selvete Krasniqi

U ndanë edhe çmimet e organizatorit për të gjithë pjesëmarrësit në Kategorinë I-rë:

Çmimi “Zëri më i bukur dhe Produksioni më i mirë në Lyra Fest 2023” – Dea Laja

Çmimi “Interpretimi dhe Orkestrimi më i mirë në Lyra Fest 2023” – Tuana Blakaj

Çmimi “Debutues me Perfomancën më të mirë në Lyra Fest 2023” – Stina Binxhija

Çmimi “Debutues me Dedikimin më të mirë në Lyra Fest 2023” – Diella Dushi

Çmimi “Paraqitja më e mirë skenike në Lyra Fest 2023” – Bora Salihu

Çmimi “Debutues dhe Intepretimi më i mirë në Lyra Fest 2023” – Ajan&Amin Sahatqija

Çmimi “Debutues me Zërin më të mirë në Lyra Fest 2023” – Suna Lota

 

Fituesit në LYRA FEST 2023, Kategoria II-të:

Vendi I – Armina Kajnozi

Vendi II – Sibora Tarko

Vendi III – Epikë Namani

Çmimi “Lyra Fest 2023” – Angjella Bardheci

Çmimi “Paraqitja më e mirë Skenike” – Ergisa Hajdinaj

U ndanë edhe çmimet e organizatorit për të gjithë pjesëmarrësit në Kategorinë II-të:

Çmimi “Talent i së ardhmes” – Rei Hoxha

Çmimi “Interpretimi dhe kompozimi më i mirë në Lyra Fest 2023” – Dorina Brahimi

Çmimi “Performanca më e mirë në Lyra Fest 2023” – Alegra Sylejmani

Çmimi “Zëri më i bukur dhe Produksioni më i mirë në Lyra Fest 2023” – Armina Kajnozi

Çmimi “Teksti dhe Orkestrimi më i mirë në Lyra Fest 2023” – Epikë Namani

Çmimi “Zëri më i bukur dhe orkestrimi më i mirë në Lyra Fest 2023” – Doris Canaj

Çmimi “Këngë me Dedikim më të mirë në Lyra Fest 2023” – Mjellma Memeti

Çmimi “Zëri më i bukur dhe Teksti më i mirë në Lyra Fest 2023” – Lois Goçi

Çmimi “Performancë e veçantë në Lyra Fest 2023” – Ajslin Lalollari

Çmimi “Zëri më i bukur dhe kompozimi më i mirë në Lyra Fest 2023” – Sibora Tarko

Çmimi “Performancë e veçantë në Lyra Fest 2023” – Ergisa Hajdinaj

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *