Wednesday, June 5, 2024
Kulturë

Mbahet festivali teatror Friendship

 

teaterNë Gjakovë të premten u mbajt festivali i Teatror I gjuhës angleze Friendship ku morën pjesë nxënësit e katër shkollave  nga Kosova dhe Shqipëria. Ky ishte edicioni I tretë I  festivalit që në qytetin tonë solli 100 nxënës e mysafir nga Mamurrasi dhe Rresheni I Shqipërisë, pastaj nga shkolla Musa Zajmi nga Gjilani me nikoqir trupën artistike teatrore të shkollës fillore Mazlllom Këpuska. Të katër shfaqjet e prezantuara në skenën e Teatrit të qendrës tregtare  “Nertili” u mirëpritën nga të pranishmit.

Sipas organizatores së këtij festivali, Ferdone Efendisë qëllimi I këtij manifestimi teatror është stimulimi I nxënësve për mësimin e gjuhës angleze si dhe krijimin e urave të reja të miqësisë. Pjesëmarrësit e festivalit teatror në gjuhën angleze, pas shfaqjes së pjesëve teatrore, vizituan ekspozitën e vizatimeve të shkollës Mazllom Këpuska e cila është e hapur në foajen e pallatit të kulturës Asim Vokshi, si dhe I bënë një vizitë qytetit të vjetër të Gjakovës. Festivalin e mbështeti kolegji Mehmet Akif.