Friday, April 26, 2024
AktualeGjakova Presss

Në stadium me biçikleta-traditë e gjakovarëve

gjak bic
Të mërkurën Vëllaznimi ka zhvilluar ndeshjen miqësore me Lirinë e Prizrenit dhe ka barazuar 1 me 1. Edhe sot tradita e futbolldashësve për të ardhur në stadiumin e qytetit me biçikletë u pa lehtë! Keto foto e dëshmojnë këtë. Derisa futbolldashësit përcjellnin ndeshjen e futbollit, biçikletat e të gjitha llojeve “pushonin” të radhitura në të dy anët. Kështu ka qenë edhe para shumë dekadave, bile edhe në ndeshje kampionate ku mezi hynin këmbësorët e lërë më biçikletat.

bicikletat 1Gjakova pas Shkodrës është qyteti i traditës për biçikletat. Rrugët janë të mbushura, por ja edhe stadiumet! Përdorimi I tyre  edhe në ditët e sotme lidhet me disa faktorë, si fakti që është një traditë e trashëguar, lehtësitë që krijon lëvizja me to, apo edhe për qëllime të aktivitetit fizik.