Wednesday, April 3, 2024
Intervista

NGA “SHPIJA E KOSOVËS” FITOVA FAMË DHE MË SHUMË SE 24 MIJË EURO

 

Intervista Saranda Hoda- Sasa

 

saranda_hoda

 

“Shpija e Kosovës” është program shoë I Televizionit 21 që po zgjatë tash e shumë javë më parë. Mes kandidateve të parë të  këtij shoë që prezantoi moshën e saj,  ishte edhe Saranda Hoda e njohur si Sasa, nxënësja maturante e shkollës së mesme “Kadri Kusari” në Gjakovë. Ajo tashmë ka lëshuar “Shpinë e Kosovës “ por ka mbet e dashur dhe e adhuruar për shumëke. SASA ka fituar famë nga ky spektakël ndërsa bërë për vete shumë fansa që e ndjekin në hap aktivitetin e saj. Ajo është një vajzë ambicioze që dëshiron të bëjë më shumë për shoqërinë kosovare, sepse mendon se të rinj janë ata që mundë të lëvizin gjërat për të mirën e këtij vendi.

 

Kush është në të vërtetë Sasa?

Sasa është një vajzë 18 vjeçare  e lindur në Pejë,  e rritur në Gjakovë. Jam nxënëse në  Shkollën e Mesme Ekonomike “Kadri Kusari”, drejtimi doganës. Nga aktiviteti jashtëmësimor kam bashkëpunuar me Radio Gjakovën ku kam përgatitur bashkë me shoqet dhe shokët  emisione për të rinj. Hobi kam stilingun, manikyr-pedikir  dhe me dëshirë merrem  me rregullimin e thonjve. Jam adhuruese e aktiviteteve rinore. Për të mirën e vendit tim dëshirojë të jap gjithçka që mundem nga mosha rinore duke u marrë me  shumë aktivitete rinore. Dëshirojë të jem në të gjitha aktivitetet që  shkojnë në favor të një zhvillimi të përgjithshëm të shoqërisë kosovare.

 

 Çka të nxiti të konkurrosh në një spektakël të tillë?

Arsyeja e vetme ishte kureshtja.  Për nga natyra jam shumë kureshtare dhe desha ta provoj veten në një shoë rinor. Besojë se e sprovova veten me sukses, por mendimin më të drejtë mundë ta jap shikuesi.

 

Nga kush ke pasur përkrahjen më të madhe, nga shoqëria apo familja?

Në fillim nga shoqëria pastaj normalisht edhe familja. Këto kanë qenë dy shtyllat shtytëse të vendimit tim për të marrë pjesë në këtë spektakël televiziv. Nuk jam fare “pishman”…!

 

Si ishte fillimi, 24 orë para kamerave?

Të them të drejtën javën e parë ishte shumë e vështirë për mua, sepse nuk jam mësuar të jetojë në atë mënyrë si në “Shpinë e Kosovës”. Me kohën u mësova,   pastaj u familjarizova edhe me kamera…(hahah)

 

Sa herë je prezantuar në programet e së shtunës, ke marrë duartrokitje nga publiku. A ke menduar pse të kanë duartrokitur publiku?

Mendoj se këtë e ka bwrw  ajo energjia dhe mesazhet pozitive që i kam dhënë gjithmonë publikut,  që më ka ndjekur 24 orë, pastaj  ndoshta  i ka prekur pak edhe  historia e jetës time dhe sinqeriteti im.

 

A ke qenë vetja apo ke luajtur ndonjë rol për aq kohë sa ke qëndruar brenda?

Jo, assesi. Unë kam qenë 99% vetja. Njerëzit që më njohin shumë mirë e dinë se kush ka qenë Sasa aty.

 

Ke pasur mundësi të ndjesh nga afër, ide,  botëkuptime, paragjykime e gjithçka që e karakterizon moshën rinore. Si do ti kishe ndarë banorët sipas këtyre karakteristikave?

Jeta në një familje  siç ishim ne në “Shpi…” me botëkuptime të ndryshme është një shkollë e vërtetë që sugjerojë ta kishte mundësinë ta  kalojë çdo i ri.  Kjo është e pamundur por mendojë se Kosovës I duhen të tilla aktivitete për tu njohur të rinj nga afër. Nga shoqëria, në një shtëpi, në një jetë të përbashkët mëson shumë gjëra interesante. E njeh veten dhe të tjerët më mirë dhe ato përvoja të shërbejnë gjatë gjithë jetës. Kuptohet gjërat e mira I merr për vete ndërsa gjërat e këqija I dëbon përgjithmonë…

 

Me kë kishe raporte më të mira dhe kush në anën tjetër të bënte nervoz?

Padyshim,  me Qëndrimin,  pastaj me Erlinden dhe Metin. Në të kundërtën  më kanë nervozuar Lena dhe Suzana.

 

Je parë me shokët e “Shpisë..” edhe në Gjakovë. Do të vazhdojë shoqëria edhe më tej?

Do të vazhdojë por jo me të gjithë. Mendojw se do tw vazhdojw shoqëria jonw  me një pjesë  prej tyre,  si me Qëndrimin, Erlindën, Metin,  Majlindën, Zikon,  Musën dhe Benin. Me ta do të mbajë shoqërinë e ngushtë, sepse janë shumë të mirë.

 

Për kohën sa ke qëndruar në “Shpi..” ka pasur momente të këndshme dhe të vështira? Cilat ishin çastet e lumtura?

Vet fakti që kam pas fatin të hyjë në shpi dhe pastaj shpërblimi që mu dha nga “Tring TV Vizion plus” dhe producentët e shpisë…

 

Po ato momente të rënda cilat ishin?

Dënimet e Zotit Shpisë…(hahaha)

 

Çka ke përfituar nga ky spektakël?

Mendoj se unë jam ajo që ka përfituar më së shumti nga ky spektakël. Së pari kam fituar shumë famë, shumë miq të rinj, shumë gjëra të bukura  dhe mbi të gjitha kam fituar shumë njerëz që më donë dhe më përkrahin. Unë ia kam arritur qëllimit për të cilin kam hy.  Kam fituar më shumë se 24.000 euro, sa është premia e fituesit të “Shpisë…”

 

Si je ndjerë në ato momente të largimit?

Më ka ardhë shumë keq që kam zhgënjyer fansat me daljen time,  por në atë moment jam ndjerë shumë e lumtur, sepse më mungonte shumë jeta jashtë shpisë.

Po të epej mundësia të hysh përsëri në “Shpi..” a do të pranoje?

Po,  do të hyja,  por me qëllime të caktuara me një strategji komplet ndryshe.

 

 

 

 

HUMOR

 

Rreth e  Rrotull Gjakovës

 

Varësisht nga komunat u kremtua edhe festa e përvjetorit të pavarësisë së Kosovës. Diku me torte e bakllava e diku me një tepsi fli, bukë pogaqe, bukë kallamoqe dhe kullpite… Kur ka me honger, mirë është puna, interesimi nuk mungon…

 

Qeveria lokale kritikoi disa mësimdhënës të shkollave të Gjakovës   që po organizojnë kurse private të palicencuara. Thanë se nxënësve që vijojnë kurset me pagesë po ua garantuakan notat pozitive, ndërsa të tjerëve në shkollë po iu mbetet të mësojnë derisa t iu përmirësohet gjendja ekonomike…

 

Disa po habiten për gropat e mëdha në rrugë,  e disa për gropat në stomak.

 

Muhalif i vërtetë  tashmë është bërë edhe përshëndetja e çdo ditshme: “A u lodhe” ? , kur dihet se shumica e të rinjve janë të papunë…

 

Shtesat e te ardhurave të deputetëve të Kosovës ngritën tensionet por,  jo edhe pensionet

 

Pas ngritjes së mazutit për ngrohje  tash po flitet se do të ngritët çmimi i energjisë elektrike. Prapë po mbetet bërlloku më i liri…

 

Gjakova  ishte qendër e drejtuesve komunal të komunave kufitare Kosovë, Shqipëri, Maqedoni e Mal të Zi të cilët biseduan për bashkëpunimin ndërkufitar për një zhvillim ekonomik. Përfaqësues të Tropojës kritikuan sistemin doganor që pamundëson zhvillimin e tregtisë dhe si shembull theksuan: Gështenjat e njohura të Tropojës më lehtë shkojnë në tregun e Parisit se sa të Gjakovës…”

 

Po të zuri nata nëpër rrugët e “Çarshisë së Vjetër”, nuk e dinë se a janë në fuqi reduktimet e energjisë elektrike…Jo vetëm se u hoqën shtyllat elektrike, por edhe në dyqane nuk shef ndonjë dritë të ndezur… Sa kursimtarë janë gjakovarët!!!