Parashutistët gjakovarë të viteve të 50-ta

Nga e majta;  Nexhmedin Muhaxhiri, Fatah Dula, Isa Saraçi, Mazllom Brahushi, Zeqir Dabinovci, (nga Ferizaj) që ishte instruktor.

Gjakovarët kanë qenë adhurues të sportit më atraktivë,  parashutizmit,  një sport shumë i guximshëm por edhe i rrezikshëm ,  sepse kemi të bëjmë me lartësi të mëdha. Është parashutizmi që ka një traditë në qytetin e Gjakovës. Shpesh e kemi përmendur,  ndoshta një rastësi të një brezi të 15 parashutistëve gjakovarë në vitin 1948 -1949 dhe 15 parashutist në vitin 1979 e tutje,  ndërkohë që asnjëherë nuk e kemi bërë publike që ndërmjet këtyre dy periudhave,  kur kanë kërcyer parashutistët gjakovarë ka qenë edhe një brez i viteve 1958, 1959, 1960 e që kanë qenë parashutistë që kanë kryer kërcimet nga lartësia. Disa nga ta janë në këtë foto….

(Më gjersisht në Gjakovapress nr.116-Korrik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *