Sunday, April 28, 2024
AktualeSporti

Për sportin gjakovar 74 mijë euro

 

Vëllaznimi

Një përkujdesje më e madhe ndaj sportit dhe sportistëve gjakovarë do të hetohet gjatë këtij viti. Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport me aprovimin e Qeverisë Lokale të Gjakovës do të  subvencionoi  katërmbëdhjetë klube sportive të komunës. Për këtë qëllim nga Kuvendi Komunal ndahen mjete në vlerë prej 74 mijë euro.

Nga kjo shumë, klubit të futbollit Vëllaznimi do ti ndahen mjete në shumë prej 35 mijë euro. Klubi futbollistik Gjakova do të përfitojë dhjetë mijë euro, si dhe tri klube tjera futbollistike si: Rinia, Luftëtari dhe Rrezja të cilat do të subvencionohen me nga një mijë euro.

Klubi hendbollistik i meshkujve në hendboll, Vëllaznimi do të përfitojë shtatë mijë euro nga subvencionet ndërsa dy klubet tjera të hendbollit në kategorinë e femrave, Shqiponja dhe Vëllaznimi do të përfitojnë nga tre mijë euro.

Me mjete do të subvencionohen edhe dy klubet e basketbollit, Vëllaznimi në kategorinë e meshkujve me  pesë mijë euro ndërsa ekipi me po të njëjtin emër në kategorinë e femrave do të subvencionohet me tre mijë euro. Për klubin e boksit “Gjakova 137” është vendosur të ndahen mjete në vlerë prej dy mijë euro ndërsa me nga një mijë euro do të subvenciohen klubi  i pingpongut Vëllaznimi, klubi i çiklisitëve “Gjakova 137” dhe klubi i shahut Vëllaznimi.