Po vjen RadioFesti në Gjakovë

radiofest ftesaPo afrohet data e mbajtjes së festivalit të  radiove shqiptare, Radiofest, një nga ngjarjet unike në rajon,  që për 12 vite e organizon Radio Gjakova. Radiostacionet nga Kosova, Shqipëria dhe trevat shqiptare vijnë në Gjakovë me krijimtarinë e tyre më të re në garën që organizohet në  fushën e radioreportazhit, raportit radiofonik dhe të spotit publicitar. Qëllimi i mbajtjes së këtij manifestimi, është nxitja e gazetarëve, teknikëve dhe stafeve të radiostacioneve për një punë profesionale dhe ofrimit të materialeve atraktive për radiodëgjuesit.

Edhe këtë vit temë e radio reportazheve është trashëgimia e begatë kulturore e historike  e këtyre trevave që vjen e dokumentuar me zërin specifik të  radiove. Organizatorët tashmë e kanë shpallur konkursin për pjesëmarrje me kriteret adekuate, për një reportazh deri në 7 minuta, raport radiofonik deri në 2 minuta si dhe për spote publicitare me kohëzgjatje më së shumti 40 sekonda. Konkursi  do të jetë i hapur deri më 23 nëntor, për ti dhënë kohë jurisë profesionale për përzgjedhjen e punimeve më të mira,  të cilat ndahen në spektaklin e Radio Gjakovës , “Radiofest 12”  që pritet të mbahet më 3 dhjetor  të këtij viti.