Monday, February 5, 2024
AktualeLajme

Programit të Energjisë Efiçiente do t’ia shohin hajrin 7 shkolla, QKMF-ja dhe Pallati Kulturës

qendra mjekesise familjareËshtë nënshkruar granti dhe kredia e butë në vlerë totale prej 7 mil Euro, financim i përbashkët në mes të Bankës Gjermane për Zhvillim (KfË), Komisionit Evropian dhe Ministrisë së Financave të Republikës së Kosovës për programin e Energjisë Efiçiente. Ky fond për katër komuna të Kosovës, mes të cilave Gjakovës, është i dedikuar për përmirësimin e masave për energji efiçiente (izolime, sisteme të ngrohjes/ftohjes) për ndërtesat publike komunale (shkolla dhe kujdes primar shëndetësor).

pallati asim vokshiNdërsa, për Gjakovën parashihen afërsisht 1 milion Euro investime në shtatë objekte shkollore,( Shkolla e mesme teknike Nexhmedin Nixha- ish godina e gjimnazit, Shkolla e mesme e Mjekësisë Hysni Zajmi, shkollat fillore  ‘Yll Morina’, ‘Mazllom Kepuska’, ‘Ali Hasi- Cermjan, Haxhi Hoti në Rogovë, pastaj në   Pallatin e Kulturës dhe QKMF-ja të përzgjedhura nga Komuna e Gjakovës”. Implementimi i këtij projekti do të filloj këtë vit.