Thursday, June 6, 2024
Lajme

QKMF: Gatishmëri e plotë, masa adekuate

Edhe në QKMF, në të gjithë sektorët e shërbimeve,  puna ka vazhduar normalisht, ndërkohë që ka pasur më pak, se rëndom,  pacientë që kanë kërkuar shërbime primare shëndetësore.

Dy punëtorë shëndetësor të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Gjakovë, të cilët kanë kujdestaruar në Qafë Prush, janë vetizoluar.

Shkas për këtë është bërë pasi një polic i Republikë së  Shqipërisë i cili ka punuar në pikën kufitare Qafë Prush, ka rezultuar pozitiv në Covid 19.  Tek dy punëtorët shëndetësorë  deri me tani nuk janë shfaqur  asnjë simptom të dyshimtë për infeksion.

Mirëpo sipas Flori Bakalli,  udhëheqës i qendrës së Urgjencës në QKMF, izolimi i tyre është bërë për siguri të vet këtyre punëtorëve shëndetësorë, familijeve por edhe qytetarëve. Ndërkohë, sipas Bakallit, që nga dje në mengjesë  ka angazhuar firmën e specializuar për dezinfektim dhe e njejta i ka bërë dezinfektimet e kësaj dhe pikës kufitare ne Qafë Morinë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *