Wednesday, April 3, 2024
Lajme

Rruga nga semaforët e lartë deri te Gjykata do të zgjerohet

Të premten, nisën punimet për zgjerimin e segmentit të rrugës “Nënë Tereza”, projekt ky që konkretisht do të realizohet nga semaforët në qendër të qytetit deri tek zona pranë Gjykatës Themelore të Gjakovës. Gjatë nisjes së punimeve, Kryetari i Komunës, Ardian Gjini, ka theksuar rëndësinë e këtij projekti, i cili do të lehtësojë qarkullimin e qytetarëve në një zonë të rëndësishme të qytetit tonë.

Punimet do të realizohen duke respektuar të gjitha ligjet dhe masat e ndërmarra nga Qeveria e Kosovës për parandalimin e COVID-19.

Komuna e Gjakovës,  do të vazhdoi me realizimin e  projekteve madhore. Sot  solemnisht  kanë filluar  punimet per zgjerimin e rruges kryesore të qytetit nga semaforet në qender te qytetit  deri tek Gjykata Themelore e Gjakoves.  Për këtë rrugë që ka një gjatësi prej 284 metra dhe do të ketë një gjersi prej 24 metrave, komuna e Gjakovës  do të investoj një shumë prej  rreth 158 mijë eurove.  Kjo pjesë e rrugës shumë vite ka paraqitur “fyt të ngushtë” për trafikun e dendur, ndërkohë që kolonat e gjata të veturave dhe mungesa e trotuarave të mjaftueshme  më së miri e paraqet gjendjen aktuale në këtë pjesë të rrugës.

Me rastin e fillimit të punimeve, ka marrë pjesë edhe kreu i komunës, Ardian Gjini I cili  ka theksuar rëndësinë e këtij projekti në lehtësimin e qarkullimit të qytetarëve në një zonë të rëndësishme të qytetit tonë. Punimet do të realizohen duke respektuar të gjitha ligjet dhe masat e ndërmarra nga Qeveria e Kosovës për parandalimin e COVID-19.

Gjini tha se ndonëse në një situatë të rëndë,   cfarë ndodhemi aktualisht,   do të vazhdohet të punohet në disa projekte si në  qytet dhe në fshatra. Sot kanë nisur punimet në asfaltimin e shtresës së dytë  të rrugëve  brenda fshatit në një gjatësi prej 7 kilometrave.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *