Wednesday, June 5, 2024
AktualeGjakova PresssLajme

Thirrjet e Nënave: E drejta jonë zbardhja e fatit të bijëve tanë!

thirrjet-e-nenave1359989263Në Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut, Shoqata “Thirrjet e Nënave” dhe familjarët e të pagjeturve të Kosovës në shenjë të revoltës, sic e kanë quajtur ata,  paknaqësisë, padrejtësisë dhe neglizhencës së institucioneve vendore dhe ndërkombëtare, për mos zbardhjen e fatit edhe pas 14 viteve të perfundimit të luftës edhe të 1721 qytetarëve të Kosovës të rrëmbyer e të zhdukur nga regjimi gjenocidial kriminel i pushtetit serbo-malazez i janë drejtuar me një letër të hapur Presidentes, Kryeparlamentarit, Kryeministrit, Zv/kryeministrave, Shefit të EULEX-it, Ambasadores amerikane dhe disa Komisioneve vendore e ndërkombëtare.

“Familjarët e të pagjeturve të Kosovës vijmë: me këtë letër të hapur jo për të kërkuar lëmosh, por po kërkojmë më të dashurit tanë që ende na mungojnë. Kjo është e drejtë që obligon mekanizmat vendor dhe nderkombtar për të përmbushur obligimet e veta sipas Konventës Nderkombëtare të nënshkruara vite më pare” thuhet ne fillim te saj e pastaj numrohen edhe kerkesat tjera te kesaj shoqate me qellim te dhenies fund te ankthit dhe pritjes..