Friday, April 26, 2024
Aktuale

Për dy ditë 120 të infektuar, nuk ka ndodhur deri me tash!

Duke neglizhuar masat mbrojtëse, bartjen e maskës, shmangia e grumbullimeve të njerëzve dhe ruajtja e  e distancës, Covid 19 po përhapet  me të madhe në komunën e Gjakovës. Gjatë 48 orëve të shkuara  janë konfirmuar edhe 120 raste të reja, që paraqet numrin më të madh që nga fillimi pandemisë. Në dy ditë rresht ka pasur nga 60 të infektuar.   Numri i  përgjithshëm nga fillimi i pandemisë e deri me sot ka arritur në 3 mijë e 708  raste.  Gjatë 24 orëve  janë   shëruar vetë dy  pacientë duke arritur numrin e përgjithshëm të të shëruarve në  gjithsejtë 2 mijë e 972 pacientë. Korona virusit  nuk i kanë mbijetuar 121 persona që nga 13 marsi i vitit të kaluar.  Aktualisht në komunën e Gjakovës ka numër të madh të rasteve  aktive me Covid, gjithsejtë 615.

Sipas raportit te sotëm, në repartet e spitalit Isa Grezda   janë të hospitalizuar 93 pacientë. Nga Shqipëria janë 14 pacientë. Nga numri i përgjithshëm 81 pacientë janë të konfirmuar pozitiv, 53 janë në oksigjenoterapi, dy në CPAP maskë dhe  dy në respirator. Nga stafi mjekësor me Covid 19 janë 3 mjekë , 4 infermierë, dhe 2 tjetër nga stafi mbështetës.,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *