Wednesday, April 24, 2024
Kulturë

Festivali Mbarëkombëtar i Poezisë në Gjakovë- Eliverta Kanina fituese

Në Gjakovë  këtë fundjavë është mbajtur manifestimi letrar i titulluar “ Festivali Mbarëkombëtar i Poezisë” organizuar nga Qendra Kombëtare  Poetëve Shkrimtarëve dhe  Artistëve Gjakova” ku   moren pjesë poetë nga të gjitha trevat shqiptare. Në kete “Festival janë shpërblyer  tri krijime më të mira poetike. Çmimi i parë i takoi poetes Eliverta Kanina nga Tirana , i dyti Skender Hoxhes nga Gjakova  dhe i treti Shaban Pllanes nga Podujeva. Çmimi special i festivalit të Poezisë i ka takuar Shefqete Gosalcit nga Prishtina. Me mirënjohje janë nderuar disa personalitete të artit dhe kulturës të cilët në forma të ndryshme kanë mbështetur këtë manifestim letrar.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *