Tuesday, April 2, 2024
Aktuale

2 të infektuar, rreth 8 mijë të vaksinuar

Në komunën e Gjakovës, gjatë 24 orëve të shkuara janë shënuar 2 raste të reja pozitive me Covid 19, duke e ngritur numrin e  përgjithshëm të të infektuarve, që nga fillimi i pandemisë, në 5 mijë e 103. Janë shëruar 2 pacientë, ndërsa numri i të shëruarve është , 4 mijë e 939. Aktualisht në Gjakovë janë 5 raste aktive me Covid. Në Spitalin rajonal “Isa Grezda” janë dy pacientë i konfirmuar me Covid 19 dhe të dytë në oksigjenoterapi.

Vaksinimi masiv i popullatës i cili po bëhet në Qendrën e Vaksinimit në sallën e edukatës fizike në Shkollën Fillore   “Fehmi Agani” në Gjakovë,  sot ka hyrë në javën e parë . Edhe sot sikurse ditëve tjera po punohet nga ora 7 deri në orën 20.

Gjatë ditës së djeshme janë vaksinuar 185 bashkëqytetar , ndërsa numri i përgjithshëm i vaksinuarve në komunën e Gjakovës ka arritur në mbi  8 mijë. Aktualisht ky proces shumë i rëndësishëm dhe pothuajse i domosdoshëm  për tu mbrojtur nga pandemia me Covid- 19, po zhvillohet i qetë dhe pa probleme. Qytetarët duhet të shfrytëzojnë platformën e-Kosova për të aplikuar për marrje të vaksinës kundër COVID-19 dhe të ndjekin udhëzimet e Ministrisë së Shëndetësisë lidhur me vaksinimin si proces.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *