Tuesday, April 2, 2024
Kulturë

Artan Bakija vokali më i mirë në Festivalin e Shkodres

Këngëtari gjakovar Artan Bakija ka arritur edhe një sukses në karrierën e tij muzikore.  Në Shkodër,  në Festivalin tradicional “Prandvere me  kangë” që u mbajt me 20 dhe 21 mars,   nga juria profesionale  u nderua me çmimin “Performanca më e mirë vokale”. Në këtë festival, Artan Bakija  u prezantua me këngën e tij me titull “Sa herë vij me nejtë në Shkoder” me tekst të  Shkëlqim Rracit dhe Okrestrim të  Ylber Asllanajt.

Në  Festivalin “Prandvere me  kangë” me organizim nga Bashkia e Shkodrës dhe Teatri “Migjeni” konkuruan 13  këngë dhe interprentuan 14 këngëtarë të shoqëruar nga  orkestra e drejtuar nga udhëheqësi Artistik i këtij festivali,  Ilir Zoga. Çmimi i Parë i takoi , kënges: “Gëzime paçi gjithmonë” me  muzikë të  Jetmir Barbullushit dhe interpretim të Bujar Qamilit..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *