Friday, April 5, 2024
AktualeKulturë

Filarmonia e Kosovës koncert në Gjakovë

Filarmonia jenkinsFilarmonia e Kosovës të premten në mbrëmje  në Gjakovë  shfaq koncert me veprën e kompozitorit anglez Karl Xhenkins  kushtuar Kosovës. Nën tingujt e trumbetës nis shpalosja e një tregimi të trishtë. Në pjesën më të madhe të veprës, përmes muzikës dhe këndimit, pasqyrohet dhimbja, përkujtohen viktimat dhe shpërfaqen pasojat e luftës.

Koncerti me Solistët, Korin dhe Orkestren  e Filarmonisë së Kosovës” është një  kombinim teksti dhe muzike si një vepër që  mëton të përçojë mesazhin se lufta është e dëmshme. E për këtë përfundon me vargjet “Më mirë është paqe”. Dirigjent është  Baki Jashari. Koncerti I Gjakovës është para-premierë e Filarmonisë së Kosovës pasi që të dielen premiera do të jepet në Prishtinë. Koncerti në Gjakovë   shfaqet në skenën e pallatit të Kulturës Asim Vokshi prej orës 19.00.