Wednesday, June 5, 2024
Sporti

Gjyqtarët e hendbollit Bytyqi-Kasapi në turne nderkombëtar

gjyqtaret Bytyqi kasapiNga data 17 deri më  21 prill në Pragë të Çekisë  u mbajt Turneu nderkombëtar i Hendbollit per grupmosha të reja, në të cilin morrën pjesë mbi  400 skuadra anëkënd botës, turne ky i organizuar per festat e Pashkëve dhe një ndër më cilësoret në Evropë. E veçanta e këtij manifestimi të hendbollit   ishte se pjesëmarrës ishin edhe dy gjyqtarë të rinj nga Kosova, përkatësisht nga Gjakova,  Ilir Bytyqi dhe Syart Kasapi të ciliët ishin nominuar nga Federata Evropiane e Hendbollit për të nda drejtësin në kuadër të shkollimit të kuadrove të reja të EHF-it bashkë me gjyqatarët e rinjë nga nga Kroacia, Holanda, Danimarka, Belgjika dhe Çekia.
gjyqtaret Bytyqi kasapi a,mbasadorjaDuhet theksuar se gjyqtarët Bytyqi – Kasapi  në një takim rasti i takoi edhe  ambasadorja e  Republikës së Kosovës në Çeki, Ariana Zherka – Hoxha. Për katër ditë rreshtazi ata drejtuan mëse 16 takime duke treguar cilësi të larta ne referim, sikur edhe aktivitet ne pjesën teorike që kishin përgatitur ekspertët e  EHF-it.
gjyqtaret Bytyqi kasapi aMe rezultatet e treguara tani janë një hap afër titullit “Gjyqtarë i EHF-it” duke ju përkujturar se deri tani kanë referuar edhe në shumë tunre tjera  evropiane.