Saturday, April 6, 2024
Gjakova PresssKulturë

Ismet Peja për Bik Ndojen

 

 

 

Ismet PejaVeterani i këngës popullore Ismet Peja e vlerëson lartë figurën e Bik Ndojës i cili sa herë ka vizituar Gjakovën është ndjerë i lumtur.

‘Bik Ndoja mbetet legjendë e muzikës shqipe. Ishte reformator i muzikës shqipe, kishte një zë të shkëlqyer dhe ishte një personalitet në vete. Njëri zotëri, i urtë dhe i këndshëm në bisedë’, kishte deklaruar në një intervistë për Radio Gjakovën, veterani i mzikës shqipe, Ismet Peja pasi në Shkodër e kishte realizuar një këngë të Ramazan Çekes, ‘Nusëron jarja me ty’ që ia kishte dedikuar këngëtarit Bik Ndoja.


Bik NdojaPas një sëmundje të rëndë është ndarë nga jeta në moshën 90-vjeçare bilbili i këngës qytetare shkodrane, Bik Ndoja. Ludovik Ndoj Gjergji, i njohur si Bik Ndoja, është një nga këngëtarët më të shquar të muzikës popullore shkodrane të gjysmës së dytë të shekullit XX.

Ismet peja e Bik Ndoja 1Adhuruesit e muzikës në Gjakovë duke pasur një simpati të veçantë për këngët shkodrane gjithnjë me ëndje kanë përcjellë dhe shijuar këngët e Bik Ndojes, i cili bashkë me kolegët e tij Shyqyri Alushi, Luçie Miloti, Xhevdet Hafizi, etj., kanë qenë dhe mbeten bilbilat e këngës popullore shkodrane.