Friday, April 5, 2024
Gjakova Presss

Muaji Tetor, muaji i djemve të porsalindur!

Muaji Tetor mundë të quhet muaji i djemve, sepse gjatë kësaj periudhe  në repartin e lindjeve të  Spitalit Isa Grezda të  Gjakovës kanë lindur  156 foshnja, prej tyre  88 djem e 68 vajza.  Krahasuar me një muaj më përpara numri i lindjeve është për 8 foshnja më shumë. Në Shtator kishte 148 foshnja. Prej tyre 78 djem e 70 vajza.

Redaksia Gjakovapress, vogëlushëve iu uron rritë të shëndetshme e të lumtur.

Raporti mujor i punës së reparteve tjera të Spitalit Isa Grezda:

Përmes një  raporti mujor të Spitalit “Isa Grezda”. Gjatë  këtij muaji, në këtë institucion shëndetësorë janë hospitalizuar 1 mijë e 64 pacientë, ndërkaq janë kryer edhe 176 operacione, prej tyre 44 operacione Kirurgjike, 29 Ortopedike, 9  Urologjike, 4 operacione në ORL, 17 Oftalmologjike dhe 73 operacione Gjinekologjike. Sa i përket shërbimeve ambulantore – vizita mjekësore kanë qenë 7 mijë e 533, 1 mijë e 238 shërbime në Ro-Kabinet dhe 207 shërbime në Njësinë e Mjekësisë Fizikale me Rehabilitim. Numri i pacientëve që kanë marrë shërbime në Laborator ka qenë 1 mijë e 914. Poashtu, në repartin e Hemodializës janë kryer gjithsejtë 904 shërbime të Dializës, bëhet e ditur në këtë raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *