Thursday, April 4, 2024
Gjakova PresssKulturë

Në Gjakovë jehon kënga elbasanase

koncerti elbasanPër dy orë në skenën e Pallatit të Kulturës Asim Vokshi  në Gjakovë, të enjten në mbrëmje  ka jehuar këndshëm kryesisht kënga elbasanase përmes vëllezërve Mehdi e Demir Zena dhe mysafirëve të tyre shoqëruar nga orkestra dhe valltarët. Edhe me këtë koncert  tek këngët e vëllezërve Zena, që janë pasardhësit e denjë të usta Isuf Myzyrit u ndie   zemra që nuk plaket nga dashuria dhe shpirti që mallëngjehet nga dhimbsuria. Zëri i ëmbël dhe repertori i gjerë i këngëve të vëllezërve Zena i bënë këta artist të dashur për publikun që mbrëmë pas çdo kënge  morën duartrokitje të gjata. Ky koncert erdhi si një bashkëpunim i dy komunave. Fillimisht ishte shfaqur edhe në Elbasan . Këtë mbrëmje e pasuruan me këngë nga të gjitha trevat shqiptare edhe  edhe mysafirët e  ftuar si: Shkëlzen Jetishi-Xeni, Zenel Doli, Edi Furra, Eglantina Toska, Xhavit Dedej dhe Astrit Shengjergji. Orkestri i zgjeruar popullor u drejtua nga dirigjenti Blerim Narazani, ndërsa grupi vallëtarëve solli valle të bukura me motive elbasane.  Paraqitja e këngëtarëve gjakovarë, Xenit, Zejnelit dhe Edit që sic thanë janë rritë me këngët elbasanase, solli plot emocion ndërsa ndër pikat më atraktive ishin këngët e interpretuara nga gjithë grupi i këngëtarëve që për shumë dekada jemi mësuar ti dëgjojmë të interpretuara nga Mehdi dhe Demir Zena.

Të gjitha interpretimet  u ndoqën me duartrokitje ndërsa në fund nuk munguan lulet dhe përgëzimet për një mbrëmje të bukur artistike që Gjakova përjetoi në prag të Ditës së Çlirimit.(