Friday, April 5, 2024
Kulturë

Biblioteka Ibrahim Rugova shpërblen lexuesit më të mirë të vitit

Sot në mbarë botën shënohet Dita Botërore e Librit, e cila origjinën e idesë së përkujtimit të kësaj dite e ka në Spanjë, në zonën e Katalonjës, ku atij që blinte një libër I dhurohej edhe një trëndafil.

Në Gjakovë, biblioteka Ibrahim Rugova, po mbanë  traditën për të shpërblyer lexuesit më të mirë.  Përkundër rrethanave me pandemi, biblioteka , si tradicionalisht,  ka shpallur  lexuesit më të devotshëm në shtëpinë e librit në Gjakovë. Shpërblimi për lexuesit më të mirë gjatë vitit të kaluar në Bibliotekën “Ibrahim Rugova” në Gjakovë, në sektorin  për të vegjël ju ka takuar  Diella Kusarit, Arsa Asllanit, Omer Ukshinit, Rea Kasapit dhe  Arsa Polloshkës. Ndërkaq në sektorin për të rritur fitues u shpallën  Pashke Ndrecaj, Filloreta Muhaxhiri, Hana Qurdina dhe Florian Juniku.

Foto nga aktiviteti i vitit 2019

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *