Saturday, April 27, 2024
Lajme

Gjakovë: Gati 10 ditë pa raste të reja me COVID 19

Dinamika e përhapjes së virusit Corona, këto 10 ditët e fundit në komunën e Gjakovës  ka rënë  në një qetësi , si pasojë  e ndërgjegjësimit të qytetarëve për të respektuar masat parandaluese si dhe  falë masave shtrënguese të institucioneve shëndetësore. Këtë e ka pohuar, Hilmi Shala, u.d në Spitalin Isa Grezda. Ai ka thënë se pas një përhapje të disa rasteve të mantelbardhëve në Njësinë e Emergjences, në atë të Dializës dhe të Neurologjisë, marrjes së masave adekuate mbrojtëse, izoluese dhe të shërimit, tash gjendja tregohet e qetë. Mantelbardhët shpejt do ti kthehen punës.

Momentalisht në Gjakovë nga 16  të infektuarit 10 janë të shëruar.

Shala ka falënderuar bashkëpunimin dhe   punën e madhe që po bënë Instituti i Shëndetit Kombëtarë dhe Klinika Infektive në ndjekjen e rasteve dhe burimeve të infeksionit.

“Këto institucione  po bëjnë punën më të madhe dhe  sukseset duhet drejtuar pikërisht këtyre institucioneve”, ka thënë Shala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *