Friday, June 7, 2024
Kulturë

Koncerti Festiv i Ansamblit muzikor të Komunes së Gjakoves

Ansambli Muzikor i Komunës së Gjakovës – Orkestra Simfonike, të shtunën mbrëma shfaqi Koncertin tradicional Festiv të Vitit të Ri 2020. Për mbi një orë program orkestra simfonike e përbërë prej 45 anëtarëve, solli para adhuruesve të muzikës , në Pallatin e Kulturës, në sallën e mbushur, ritme të popullarizuara të muzikës artistike. Koncerti filloi e mbaroi nën ritmet e veprës së G. Bizet “Carmen Overtura” dhe duartrokitjet e ngrohta që morën artistët në skenë. Nën dirigjimin e Pëllumb Vulës, ky orkestër solli para artdashësve pjesë nga muzika vieneze e fundvitit, ndërkohë që pjesë e kësaj mbrëmje muzikore ishte edhe kori I Shkollës së Muzikës “Prenk Jakova”.
U interpretuan 12 vepra muzikore mes të cilave edhe ritme të muzikës pop dhe rock, përkatësisht hite të këngëtarëve të njohur botëror.
I impresionuar nga pritja e publikut, dirigjenti Pëllumb Vula, pasi ka falënderuar Komunën e Gjakovës, tha se për këtë koncert përgatitjet kanë filluar para 6 muajve, duke angazhuar instrumentist, rreth 80 % nga shkolla e muzikës Prenk Jakova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *