Wednesday, April 3, 2024
AktualeLajme

Në ditën e pranverës prezantohet Qendra Inovative

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë  organizoi të enjten një takim për të dhënë më shumë informacione për Qendrën Inovative në Gjakovë. Mimoza Kusari-Lila ministre e MTI-së tha se  kjo ministri po punon ne disa drejtimer per te fuqizuar sektorin privat, të rrisë ndermarresine, te ndihmoje casjen ne financa te bizneseve dhe ta lehtesoj aspektin tatimor dhe financiar per bizneset ne pergjithesi. Ne kete kontekst ajo tha se do te  filloi  ndërtimi i Qendrës Inovative në Gjakovë.

“Qendra ka për qëllim zhvillimin ekonomik, uljen e papunësisë dhe në veçanti përkrahjen e bizneseve fillestare.  Kjo qendër – inkubator do të jetë një hapësirë e punës, që do të ofrojë shërbime për bizneset fillestare dhe do të krijojë lehtësira për fillimin e bizneseve”, tha Kusari- Lila .

Ajo prezantoi pese studentet – ndërmarrësit e rinj nga Gjakova, të cilët kanë qenë përfitues të trajnimit në Universitetin e Dartmouth në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ata janë: Hana Hoxha, Ardi Ponosheci, Abetare Domi dhe Flaka Pasha nga Gjakova dhe Dardan Lajqi nga Peja.

Ndermarresit e rinj prezantuan projektet e tyre qe do te zhvillojne  me tutje ne Qendren Inovative e cila do te jete e hapur per idet e reja te te rinjve ndermarres.