Saturday, June 8, 2024
Kulturë

Nxënësit gjakovarë që e fituan garën “ Heroi Im”

Në prag të festës së Pavarësisë së Kosovës, Drejtoria e Arsimit sot  bëri publikimin e krijimeve më të mira, të nxënësve të shkollave të Gjakovës  në temen “Heroi im” . Ata  kanë shpreh kreativitetin e tyre  përmes shkrimit të Eses, por edhe përmes vizatimit, pikturës, skicës, skulpturës, mozaikut   apo  muzikës dhe filmit të shkurtër. Këto krijimi më pas do  ju dhurohen familjarëve të heronjëve.

Ja fituesit e këtij konkursi:

Shpallja e fituesëve në garën “ Heroi Im”

ESE

 1. SHFMU “Emin Duraku” – Gjakovë Lum Nixha
 2. SHFMU “ Dëshmorët e Dushkajes” – Bardhaniq Blerina Alija
 3. SHF“ Këlmend Rizvanolli” -Gjakovë Yllza Domi

DRAMA

 1. Heroi Im – SHMU“ Mazllum Këpuska”

FILM I METRAZHIT TË SHKURTËR

1.Heroina Jonë – SHF“ Mustafa Bakija” Klasët e V-ta

PIKTURË

 1. SHMU “Yll Morina” -Gjakovë Klasa VI-4
 2. Gjimnazi “Hajdar Dushi” – Gjakovë Erion Sylmeta XII-7
 3. SHFMU“ Ukshin Miftari” – Skivjan Albesa Halilaj VII-1
 4. SHMLM “Hysni Zajmi” – Gjakovë Migena Kqiraj X-5
 5. SHFMU “Ardhmëria” Ramoc – Jona Koci kl. VII
 6. SHFMU “ Fan Noli” Dujakë – Gabriela Frrokaj kl. IX
 7. SHFMU “ Emin Duraku”- Gjakovë Urata Gola kl. VII-1

PUNIM ARTISIK / MOZAIK

 1. Gjimnazi “Hajdar Dushi” – Gjakovë Leon Axhemi kl. X-10
 2. SHMLT “Nexhmedin Nixha”- Gjakovë Adonis Thaqi kl. XII-10

3.SHFMU “Haxhi Hoti” Rogovë – Flori Morina kl. IV-1

PUNIME KREATIVE

 1. SHF “ Mustafa Bakija” -Gjakovë Kl. IV-5
 2. SHFMU “ Zekeria Rexha” -Gjakovë Klasët e IV-ta
 3. SHFMU “ Zef Lush Marku” Brekoc – Nxënësi Getuar Rexha

POEZI

 1. SHFMU “Dy Dëshmorët” -Sheremet Nxënësi Imer Beqaj
 2. SHFMU “Ali Hasi” -Cërmjan Nxënësja Vijona Kida
 3. SHFMU “7 Shtatori” – Gërçinë Nxënësi Gjelbrim Mahmutaj

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *