Sunday, April 28, 2024
Gjakova Presss

Shpresat

Gjakova

Kemi hyrë në vitin 2010 me shumë shpresa për të bërë diçka më shumë, për të mirën tonë të përgjithshme. Në radhë të parë me shpresën për një fillim serioz të zgjidhjes së çështjeve ekonomike me të cilat Gjakova po kalon dy dekada të rënda: Dhjetë vjet të pushtimit të egër serb, dëbimeve nga puna dhe shkatërrimeve nga lufta, dhe po aq vjet nga rimëkëmbja, njohja e statusit të Ndërmarrjeve shoqërore, privatizimet, dështimet  dhe stagnimet. Një brez I tërë të rinjsh kanë kaluar nëpër këtë fazë krizash bashkë me prindërit e tyre. Shumë vjet po humbin me shpresa për lëvizje ekonomike që do të ulnin varfërinë, papunësinë dhe do të ngjallnin optimizmin për brezat e ardhshëm pa projekte konkrete.( Më shumë në gazetë…)