Saturday, April 27, 2024
AktualeLajme

Uji rrjedhë në kroje në temperatura 37 gradë

Radoniqi-branaNë rrethanat e vështirësuara klimatike për shkak  të temperaturave të larta të ajrit, të cilat shkojnë deri në 37 gradë celciuz,  vazhdon furnizimi konstant me ujë të pijes  i rreth 250 mijë banorëve të Gjakovës, Rahovecit dhe disa fshatrave të Prizrenit nga Kompania Rajonale e Ujësjellësit Radoniqi. Liqeni është në kuotat normale për këtë sezon ndërsa në  Stacionin e filtrimit po punohet me angazhime të shtuara. Mirëpo për shkak të konsumimit tej mase të ujit e bashkë me te edhe të keqpërdorimit  në disa mjedise,  ka vështirësi  për çka po pësojnë banorët e shumëkatësheve.

Në kompaninë Radoniqi  thonë se janë duke punuar me kapacitete të plota prodhuese dhe se garantojnë furnizim cilësorë  por kërkojnë që në rrethanat e vapës së madhe,  uji të kursehet dhe të mos keqpërdoret. Ndryshe ekipet e kontrollit janë vazhdimisht në teren për të marrë masa ligjore ndaj  keqpërdoruesve të  ujit të pijes.(