Friday, April 5, 2024
Lajme

800 vaksina për Gjakovën

Pas arritjes së 800 dozave të tjera të vaksinës Anti-Covid për komunën e Gjakovës, dje nga mesdita filloi  e po vazhdon edhe sot vaksinimi  në Qendrën e Mjekësisë Familjare “Ereniku”. Në këtë fazë po  vaksinohen personat mbi 65 vjeç. Që nga fillimi ka pasur interesim të madh të kësaj grupmoshe. U krijuan radhë të gjata. Në Drejtorinë e shëndetësisë apeluan për kujdes të shtuar pa pasur nevojë për tollovi sepse, sipas tyre do të ketë në vazhdimsi doza të vaksinës. Qytetarët të cilët pritën në rradhë dhe që u imunizuan thanë se nuk nguruan që të marrën këtë vaksinë. Ata ftuan edhe të tjerët që të vaksionohen sepse kjo vaksinë është në të mirën e shëndetit.

Doktoresha Fehmije Jaka i tha Radio Gjakovës se intersimi ka qenë i madh dhe se vetëm dje pasdite janë vaksinuar 430 qytetarë të Gjakovës. Jaka tha se vaksinimi do të vazhdojë edhe gjatë ditës së neserme.

Sipas udhëzimeve të Ministrisë̈ së Shëndetësisë, do të punojnë̈ gjithsej tri ekipe mjekësore. Ata do të jenë në shërbim të qytetarëve çdo ditë, përfshirë vikendet, nga ora 8 deri në ora 19:30. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *