Saturday, November 18, 2023
AktualeLajme

34 vjet me Radio Gjakovën

Radio-Gjakova të shtunën po shënon 34 vjetorin e fillimit  të punës dhe veprimtarisë së suksesshme, si medium i parë lokal i informimit në komunën tonë. Tridhjetë e katër vjet më parë, me fillimin e punës së Radio Gjakovës, mozaikut të institucioneve të kulturës në komunë ju shtua edhe një dritare e re, përmes së cilës jo vetëm se filloi realizimi i misionit të informimit të qytetarëve për rrjedhat aktuale në komunë, por ajo u bë misionare e afirmimit të vlerave të shumta të traditës kulturore të kësaj treve, duke pasqyruar në mënyrë të denjë dhe të besueshme realitetin i ngjarjeve dhe zhvillimeve aktuale në komunë.

Radio Gjakova 34 vjetori
Gjatë programit festiv me humoristët Besimi dhe Lali ,solistin Ismet Peja, klarinet Vellaznim Mamusha dhe fisharmonike Jeton Haxhia

Përmes valëve të Radio Gjakovës të cilat u bënë ushqim i përditshëm shpirtërorë i mijëra dëgjuesve, u transmetuan qindra e qindra emisione zhanresh të ndryshme duke përfshirë këtu edhe ato dokumentare përmes të cilave u shënuan ngjarjet më të rëndësishme të historisë së bujshme të kësaj treve.

Këtë mision Radio Gjakova po e vazhdon edhe më tej  duke synuar ta qojë ende më përpara zhvillimin e sajë të përgjithshëm programorë.

Anipse programi saj degjohet permes internetit ne gjithe boten dhe ka nje degjueshmeri te madhe, gjendja financiare e te punesuarve mbetet e veshtire.